פיתה כשרה לפסח – מתכון מהיר, קל להכנה וטעים

פסח הוא זמן למשפחה, לניקיונות וכמובן, לאוכל טעים. אחד ההיבטים החשובים ביותר של חג זה הוא דבקות בכשרות לפסח, אשר יכולה להפוך את תכנון הארוחה לאתגר. למרבה המזל, יש שפע של אפשרויות לאוכל כשר טעים ונוח, כולל פיתות ללא גלוטן כשר לפסח או פיתות לפסח מקמח שמרים. מאמר זה יחקור את היתרונות של שימוש בפיתה כמרכיב עיקרי בארוחות הפסח, כמו גם כמה מתכונים טעימים.

היתרונות של פיתה כשרה לפסח

פיתה כשרה היא אופציה מגוונת ונוחה לפסח. אחד היתרונות הגדולים ביותר של שימוש בפיתה במהלך החג הוא  שקל להכין אותה והיא יכולה לשמש במגוון רחב של מנות. החל מבסיס למרק כדורי מצה, להיות ממולאת בפלאפל או שווארמה, האפשרויות הן אינסופיות.

יתרון נוסף בשימוש בפיתה במהלך הפסח הוא שהיא עשויה מרכיבים כשרים, מה שהופך אותה למתאימה למי שמקפידים על כשרות החג.

פיתות ללא גלוטן כשר לפסח או פיתות לפסח מקמח שמרים הן גם אופציה מצוינת עבור אלה שאינם אוכלים גלוטן או בדיאטה דלת פחמימות. חברות רבות מציעות כיום אפשרויות פיתה נטולות גלוטן ודלות פחמימות, אשר מושלמות עבור אלה עם צרכים תזונתיים ספציפיים.

מתכונים טעימים לנסות עם פיתה כשרה לפסח

הנה כמה מתכונים טעימים וקלים המשלבים פיתה כשרה בארוחת הפסח שלכם:

  • מרק כדורי מצה: מנה קלאסית של פסח, מרק כדורי מצה נעשה אפילו יותר טעים כאשר מוגש עם חתיכת פיתה כשרה חמה ורכה בצד.
  • פיתה עם פלאפל: פלאפל היא אופציה טעימה ומזינה לפסח, ואפילו טובה יותר כשהיא עטופה בפיתה חמה. למילוי הארוחה מוסיפים סלט וטחינה.
  • שווארמה בפיתה: שווארמה היא מנה מזרח תיכונית פופולרית, מושלמת לפסח. פיתה ממולאת בבשר, ירקות ורטבים היא אידיאלית לארוחה טעימה ומספקת.

 

מתכון לפיתה כשרה לפסח

מתכון פיתה כשרה לפסח 

מרכיבים:

2 כוסות קמח

1 כפית מלח

2 כפית סוכר

1 כפית שמרים יבשים

2 כפות שמן זית

3/4 כוס מים חמים

הוראות:

בקערת ערבוב גדולה, לערבב את קמח המצה, מלח, סוכר ושמרים. מערבבים היטב כדי לשלב.

מוסיפים את שמן הזית ומים חמים לתערובת הקמח ומערבבים עד שנוצר הבצק.

ללוש את הבצק על משטח במשך כ-5 דקות, עד שהוא חלק וגמיש.

מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים עם מטלית לחה, ומניחים לו להתרומם במקום חם למשך שעה אחת.

חממו מראש את התנור ל-500 מעלות וניחו נייר אפיה או תבנית על המדף המרכזי.

מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ומגלגלים כל חתיכה לכדור.

הנח את הבצק על נייר אפייה או תבנית מחוממים מראש. אופים במשך 3-4 דקות, או עד שהפיתה הכשרה מתנפחת.

הסר את הפיתה מהתנור ותן לה להתקרר לחלוטין.

מגישים את לחם הפיתה חמה או בטמפרטורת החדר עם מנות הפסח האהובות עליכם, או למלא עם פלאפל, שווארמה, או כל מילוי אחר לבחירתכם.

תיהנו מפיתה כשרה וטעימה לפסח!

פיתה כשרה לפסח

לסיכום

פיתה כשרה לפסח היא אופציה טעימה ונוחה לעונת החגים. בין אם אתם מחפשים תחליף לחם רב להגיש עם מרק או עטיפה טעימה לארוחת צהריים מהירה, פיתה כשרה היא הבחירה המושלמת. אז למה לא לנסות לשלב אותה בארוחות הפסח שלכם השנה? האפשרויות הן אינסופיות, וגם שילוב הטעמים האפשרי.